Често задавани въпроси за оперативен лизинг

Оперативен лизинг въпроси

Безспорна е нуждата от служебни автомобили почти във всички сфери и бизнес среди. Подръжката обаче може да доведе до много допълнителни грижи и загуба на време на Вашите служители, които може да не разбират много от завеждане на щети, сервизно обслужване и други технически въпроси.


Какъв е най-подходящия срок за договор?
  • Оперативен лизинг срокКлиента сам избира срока на договора, според вноската, която е готов да плаща на месец.
  • Възможно е Вашата компания да предпочита по-кратък срок с оглед големия пробег, който ще изминават автомобилите. В този случай Вашите автомобили ще се подновяват по-често с нови. С други думи – зависи от годишния пробег и размера на вноската (бюджета).
  • Клиента може да избере за срок на договора за Оперативен лизинг от 1 до 5 год. В повечето случаи клиентите избират за срок между 3 и 4 год.


Какъв годишен пробег трябва да посоча в договора?

Оперативен лизинг пробегПробега, който ние приемаме за базов е 2 500 км на месец. Тези километри разбира се могат да бъдат повече или по-малко, като това ще се отрази на месечната вноска. Когато залагате допълнителни километри над стандартните 2 500 км, е възможно да увеличим месечната вноска за Оперативен лизинг, понеже очакваме да получим обратно Вашия автомобил след 3 години, като ние сме предвидили определна цена за продажбата му. Ако тези километри са повече, ние няма да можем да го реализираме за парите, които сме предвидили.


Какъв вид гориво е най-добре да избера?

Винаги може да Ви посъветваме какво ще бъде най-подходящото гориво. Основното е пробега и нуждите, за които Ви трябва автомобила. Знае се, че:
  • Дизеловите автомобили имат по-висока цена, повече разходи за подръжка, но са по-икономични. Политиката на някои международни компании е да използват само дизелови автомобили, заради по-малкото вредни газове, които отделят.
  • Бензиновите автомобили са по-евтини първоначално, имат по-лесна подръжка, но не са толкова икономични на гориво, колкото дизеловите.


Каква марка и модел автомобил да избера?

Автомобил оперативен лизингИзбора зависи пряко от нуждите и бюджета, с който разполагате. Ние от Avis Рент а Кар ще Ви представим възможни варянти по цена, обслужване и други параметри, и ще Ви помогнем да изберете най-добрия автомобил.
Като част от голяма холдингова структура, която притежава и е представител за редица автомобилни марки, имаме възможност да предложим качествено обслужване на добри цени.Какъв ще бъде размера на депозита?

Депозита се договаря индивидуално. Размера на депозита е в зависимост от броя на автомобилите, колко е финансово стабилна Вашата компания и някои други фактори.
Обикновенно депозита е в границите между 1 и 5 месечни вноски и той се възстановява след края на договора. Има възможност тези месечни вноски да се приспаднат в края на договора.Оперативен-лизинг-SAAB
Ако фирмата е регистрирана скоро, може ли да избера Оперативен лизинг?

Да, може да изберете Оперативен лизинг, но в този случай е възможно да изискаме от Вас по-висок гаранционен депозит.