Последни новини

Промени за Avis и Budget на летището в Ливан

Ние се радваме да Ви информираме за нова процедура, която се отнася само за Avis & Budget рент а кар на международното летище Бейрут.

До месец юни тази година, ние не можехме да позволим на нашите клиенти нито да вземат автомобила от паркинга, нито да го върнат поради ограничения от властите на летището. Ние бяхме принудени да доставяме автомобилите пред терминала, което само по себе си поражда закъснения и ни създава проблеми с полицията на летището.

На скоро имахме възможност да обсъдим тези проблеми с властите на летището, след което ни беше разрешено да наемем 75 места за паркиране, като нашата конкуренция разполага с между 5 и 10 места за паркиране. Това ни позволява да приложим нова система, с която клиентите ще могат да вземат и връщат автомобилите директно на паркинга на летището.
Тази система ще ни позволи да постигнем:

  • По-малки закъсненията при доставка на автомобили;
  • Намаляване на опашките;
  • Създаване на VIP услуги, където нашите постоянни клиенти ще могат да разчитат на по-добро парко място, от което да вземат/върнат своя автомобил;
  • По-бърза процедура при връщане на автомобила;
  • По-добър конторол при проверяването на автомобила за нови щети;
  • По-голям набор от автомобили за клиенти, които нямат предварителна резервация;
  • Намаляване на движението между отделните офиси на летището и центъра на града;
  • Създаване на офис на паркинга, за да може да улесним връщането на автомобила.
От оперативна гледна точка, това ще ни позволи да имаме добра реклама - знаците на Avis и Budget са разположени по целия паркинг на летището, тъй като ние сме единствената компания, която може да работи по този начин.

Ние не очакваме нашите конкуренти да използват този подход тъй като отнема много голям ресурс и инвестиции за реализирането на подобен проект.

Тук ще откриете допълнителна информация за табелите и знаците намиращи се на летището:

Avis Budget Lebanon Airport.pdf


Послени нововъведения на летище Тел Авив

През последните 3 години, компаниите които са отдавали автомобили под наем на летище Тел Авив са били далеч от терминала за пристигащи. Поради тази причина пътниците желаещи да си наемат автомобил под наем е трябвало да използват автобус от и до терминала на летището. През това време Avis е била единствената компания, която е имала достъп до терминала и съответно клиентите на Avis е можело да вземат автомобила си директно от терминала.

След направени промени от летищните власти на Израелсото летище, всички компании за коли под наем ще могат да оперират на самия терминал, но само Avis ще бъде единствената компания, която ще има възможност да приема обратно автомобили директно на терминала. Другите компании отново ще трябва да тртанспортират техните клиенти до терминала със собствен превоз.

Това е значително признание, което местните власти оказват на Avis Израел. Щасливи сме, че нашите клиенти ще бъдат полъскани от тази услуга.

Avis Israel TLV Airport improvements.pdf