Avis Европа

Avis Европа е водеща компания за наем на автомобили в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия, която оперира със световно признатите марки Avis и Budget. Avis Европа има дългосрочна лицензия за експлоатация на двете марки в тези региони.

Avis извършва своята дейност на четири континента чрез мрежа от над 2900 офиса в 109 страни, като притежава дъщерни дружества в 13 страни, допълващи лицензията в още 96 страни. Компанията Budget се появи чрез Avis Европа през март 2003 г., и обслужва клиентите на три континента с над 900 офиса в 68 държави.

Това са предимно франчайз компании с корпоративни операции в Австрия и Швейцария, както и малък брой офиси във Франция и Обединеното кралство.

Avis и Budget са получили лицензи чрез Avis Европа от Avis Budget Group, Inc, намираща се в Съединените щати и която менaжира двете марки в останалата част на света. Avis Европа се радва на тесни търговски взаимоотношения с Avis Budget Group, Inc, включително обмяна на технологии и маркетингови инициативи. Въпреки че са притежавани от независими собственици, двете компании работят в партньорство за предоставяне на глобални услуги за своите клиенти.